На Дніпропетровщині перевірили якість питної води: результати дослідження

вода в стакане

Фахівці Дніпропетровського ОЦКПХ МОЗ провели дослідження якості питної води на території регіону з 1 по 7 грудня 2023 року. Було досліджено 183 проби питної води, пише «Наше місто».

За мікробіологічними показниками всі досліджені проби питної води відповідають встановленим нормативам. Це означає, що вода безпечна для вживання та не містить шкідливих мікроорганізмів, які можуть викликати захворювання.

У зв’язку з весняним водопіллям дещо погіршились органолептичні показники питної води. Це означає, що вода може мати неприємний смак, присмак, забарвлення або каламутність. Однак ці зміни не впливають на безпеку води для вживання.

Інші фізико-хімічні показники питної води на рівні багаторічних значень, без аномальних змін. Це означає, що вода відповідає вимогам Державних санітарних правил і норм щодо якості питної води, призначеної для споживання людиною.

За результатами дослідження, якість питної води на Дніпропетровщині загалом відповідає встановленим нормативам. Однак у зв’язку з весняним водопіллям можливе погіршання органолептичних показників води.

12 (1)