На Дніпропетровщині розповіли про ситуацію у Новоолександрівській громаді

ODA_5384

19 квітня на брифінгу у ДніпроОДА голова Новоолександрівської ТГ Олександр Візир розповів про ситуацію у громаді, пише Горсовет.

За його словами, у громаді все спокійно, працюють магазини та аптеки, мешканці забезпечені водою. Працює громадський транспорт та дистанційна освіта. 24/7 працюють комунальні служби. Багато зусиль зроблено для того, щоб підживити озимі.

У громаді зараз отримують допомогу понад 1000 переселенців. Їм видають продуктові набори, які привозять мешканці та надають підприємства. На території громади також працює шелтер, де переселенці можуть знаходитися перші 2-3 діб. У шелтері організовано харчування, надають одяг для тих, хто має в ньому потреби. У ньому працюють психологи та аніматори для дітей. З громади на волонтерських началах працюють кухарі. 

В основному, туда сілять переселенців з дітьми та людей з інвалідністю. Потім велику частину цих людей перевозять за допомогою ОВА до західних областей України чи інших країн. Зокрема, до Португалії, Норвегії, Чехії та Польщі. При цьому, їм надають продовольчі набори.

Раніше ми писали: Оккупанты открывают огонь: Украина третий день без гуманитарных коридоров