На Дніпропетровщині шириться міграційний бізнес: для кого кордони стали дірявими

bezymiannyi-26-1060x660-1

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Дніпропетровщину захлеснула хвиля злочинності, пов’язана з незаконною міграцією з країни і навіть торгівлею живим товаром. І все це навряд чи випадково збіглося з приходом на посаду начальника Головного управління Державної міграційної служби на Дніпропетровщині лише за два місяці до початку війни вихідця з прокуратури та Держбюро розслідувань Богдана Чегіля.

Як це вплинуло на ситуацію, розбиралися журналісти видання "Днепр Главное", передає Gorsovet.

2

Результати не змусили на себе довго чекати. І вже з березня у ЗМІ мало не щодня спалахували скандали та викриття фактів організації виїзду за кордон тих, кому це заборонено законом. Також подив і обурення громадян викликали вдалу втечу через нібито неприступний кордон кримінальної верхівки разом зі своєю гвардією – тих, хто навіть з-за кордону продовжує розхитувати обороноздатність країни та планує змови в Україні.

І зовсім не секрет, що за наявності певної суми вам на вибір можуть запропонувати будь-який з численних варіантів перетину кордону з оформленням усіх необхідних документів. Ну, а хто саме займається їх оформленням та узаконенням – зрозуміло. У результаті ті, хто має відстоювати незалежність своєї Батьківщини, протистояти загарбникові, виявляється «приписаним до віденської тероборони»", - йдеться в повідомленні.

На жаль, за сім місяців, протягом яких на Дніпропетровщині шириться міграційний бізнес, ми так і не побачили жодних спроб нормалізувати ситуацію. Окрім затриманих пішаків у цій грі до відповідальності так нікого і не притягнули – що породжує цілковиту впевненість організаторів у власній безпеці.