На Дніпропетровщині врятували підлітка, який проковтнув голку

needle_danger_image_one-750x480

У Дніпропетровській області лікарі врятували 13-річного підлітка, який проковтнув голку. Про це повідомляє Gorsovet.

Зі слів переляканих батьків, хлопець взяв в рот голку, спробував було плюнути предмет в папірець. Проте, рефлекторно вдихнув дрібний металевий предмет  й проковтнув його.

Після цього батьки терміново звернулися до лікарні, хлопцю було проведено оперативне рентгенографічне дослідження.

Ситуація могла отримати кілька варіантів розвитку: гастроскопія або ж оперативне втручання, якщо шпичак пошкодить внутрішні органи. Втім наші хірурги передбачили менш механічний, проте й доволі ризикований варіант: постійне дінамічне спостереження (пальпація живота, повторні знімки), відтак був шанс, що голка вийде сама, - повідомляє регіональний медичний центр родинного здоров'я

Це одні з найчастіших, згідно з медичною статистикою, варіантів розвитку подій, оскільки «шляхів» для голки не так багато – або в травний тракт, або в легені через дихальний «хід», або в серце. Ці варіанти могли призвести до пошкоджень внутрішніх органів або до смерті.

На щастя, у цьому випадку, на другу добу постійного спостереження лікарями, голка вийшла природнім шляхом не пошкодивши жодного органу.

Застерігаємо батьків, у подібних випадках ні в якому разі не займатися самолікуванням вашої малечі, а негайно звертатися за медичною допомогою!, - додають лікарі

Раніше ми повідомляли, що сьогодні мешканці Дніпропетровщини можуть почути звуки вибухів