На Дніпропетровщині все спокійно: готуємось до посівної

photo_2022-03-17_09-53-53

Ніч була більш менш спокійної. Було декілька провокацій з Херсонського напрямку, внаслідок обстрілів у селищі Мар’янське відбулась пожежа: вигоріли 1-2 гектари комишу. Про це на традиційному брифінгу вранці 17 березня повідомив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради:

Хочу подякувати ЗСУ і Нацгвардії за те, що бережуть наш спокій, - сказав він. - Інші всі напрямки під контролем ЗСУ будь-яких входів не було.

У підвищеному режимі працює поліція, виявляючи мародерів. За останню добу на території області таких не було. Також у підвищеному режимі працює ДСНС. 

Все в області під контролем: працюють лікарні, аптеки, магазини, критична інфраструктура.

В область вже прибули 12.5 тисяч переселенців - їх прийняли Кривий Ріг, Дніпро, Павлоград, Кам'янське.

Всі наші переселенці нагодовані і забезпечені. Хочу подякувати всім головам і мерам. Ті хто не залишається – допомагаємо, - відзначив Лукашук. - Військова адміністрація – ми всі на зв’язку. 

Голова облради звернувся до малого і середнього бізнесу та закликав починати працювати, платити податки:

Вчора ми з Резніченко пропрацювали бюджет, вся зп в бюджетній сфері в березні буде здійснена за розкладом – лікарі, вчителі тощо, - повідомив він.

Готуються також і до посівної. На жаль, вона буде найскладнішою за 30 років. Є проблеми  з дизпаливом, але будуються нові логістичні шляхи для їх вирішення.

Понад 60% продукції Дніпропетровщини експортувалось в інші країни, і зараз стратегія сіяти всюди, де не стріляють. Навіть, якщо врожай буде меншим, мешканцям області не варто хвилюватись, надамо потужності до держрезервів, - сказав Лукашук.

Раніше ми писали: ворог двічі намагався вдарити по селу на Дніпропетровщині, але не зміг