На Дніпропетровщині захворюваність на коронавірус становить менше ніж 7 %

коронавирус 1920_20

На Дніпропетровщині захворюваність на коронавірус становить менше ніж 7 %. Всього з початку епідемії майже 319 тисяч жителів Дніпропетровської області отримали позитивний результат тесту на COVID-19, а побороли недугу майже 309 тисяч.

Захворюваність на коронавірус на Дніпропетровщині становить менше ніж 7 %, водночас понад 59 % жителів області вакцинувались двома дозами.

корон

За словами в. о. директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Вікторії Кулик, за весь час пандемії померло майже 10 тисяч мешканців Дніпропетровщини. 

«Станом на 11 травня для стаціонарного лікування в області затверджено 3 365 ліжок у 43 закладах, у тому числі 295 ліжок для дітей у чотирьох медичних установах. Щодо завантаженості, то наразі кисневу терапію отримують 160 осіб і лише одна людина підключена до ШВЛ», – зазначила Вікторія Кулик. 

Водночас станом на 11 травня вакциновано першою та другою дозою більше ніж  59 % мешканців області, а це майже 3 мільйони. Першу дозу отримали 1 445 000 людей, а другу – 1 405 307. Щодо дітей, то першою дозою вакциновано понад 14 тисяч, а другою – майже 13 тисяч. 

«Щодо бустерної дози, її отримало 117 127 осіб. А серед дітей – 131. Тож закликаю продовжувати вакцинуватись, адже спад епідемії пов’язаний з тим, що більше ніж половина населення області мають вакцини і виробився колективний імунітет», – зазначила Вікторія Кулик. 

Наразі в області працює 29 центрів вакцинації, в яких на вибір є дві вакцини – «Коронавак» та «Комірнаті». Знайти найближчі адреси пунктів щеплень можна на сайті департаменту охорони здоров’я ОВА. 

Нагадаємо, раніше ми писали На Дніпропетровщині помер Володимир Тихонов, якого знало все місто