На Дніпропетровщині затримали чоловіків, які пропагували комунізм

633ff7a0dcde1766730004

Зловмисники публічно використовували символіку комуністичного та російського режимів, поширювали антиукраїнські заклики. Двох чоловіків знайшли у Павлограді та районі, ще одного – у місті Новомосковську. Про це повідомляє Gorsovet.

Правоохоронці провели санкціонований судом обшук за місцем мешкання 66-річного чоловіка. Житель Павлоградського району активно публікував дописи з комуністичною символікою на своїй сторінці в соцмережі. У нього вилучили мобільний телефон, з якого чоловік пропагував комуністичний режим. У четвер, 6 жовтня, йому повідомили про підозру.

Ще один житель Павлограда зберігав та демонстрував символіку держави-агресора та колишнього СРСР. Поліцейські провели обшук за місцем мешкання 52-річного павлоградця та вилучили прапори, вимпели, георгіївські стрічки та речі з комуністичною та російською символікою. Триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження.

Також у Новомосковську правоохоронці викрили місцевого мешканця на пропаганді тоталітарного режиму. 47-річний чоловік в мережі Інтернет розповсюджував публікації з антиукраїнськими гаслами. 6 жовтняполіцейські провели обшук за місцем його мешкання.

В результаті була вилучена комп’ютерна техніка та телефон, з яких чоловік поширював в соціальних мережах проросійські дописи. Вилучена техніка направлена на комп’ютерну-технічну експертизу. За її результатами вирішуватиметься питання про повідомлення зловмиснику про підозр. Максимальне покарання передбачене санкцією статі - до п’яти років позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої.

Раніше ми повідомляли, що під Запоріжжям на окупованій території двоє дітей підірвалися на міні.