На Дніпропетровщині злетіли ціни на квартири: активно орудують шахраї

квар

До Дніпропетровщини кожного дня прибувають вимушені переселенці, які рятуються в нашому регіоні від війни, передає Горсовет   з посиланням на Павлоград dp.ua/ Зокрема, у Павлограді злетіли ціни на житло. Та найстрашніше, що повідомляють і про шахраїв, які наживаються на людях, які й без того натерпілись. 

Потік вимушених переселенців, яких у Павлограді вже офіційно понад 8 тис., спровокував попит на оренду житла. Якщо до війни оренда квартир у Павлограді коштувала 1,5-3 тис. грн. на місяць, то сьогодні на сайті OLX можна знайти житло лише від 6-7 тис. грн, і то не в центрі, зі старими меблями і без сучасного ремонту. Йдеться про 1-2 кімнатні квартири на районах ПЗТО, Літмаш, Полігон та ін. Заплатити треба одразу за перший і останній місяць (гарантійний платіж).

За оголошеннями про оренду є ризик нарватися на шахраїв, тому жодні гроші заздалегідь нікому перераховувати на карту не потрібно навіть невеликі суми.

За словами начальниці управління зв’язків з громадськістю та фінансової поінформованості департаменту комунікацій НБУ Лесі Войтицької, таких шахраїв можна перевірити декількома способами.

Наприклад, у вас є знайомі у місті, де ви хочете винайняти житло, попросіть їх особисто перевірити житло за адресою.

квар

Спробуйте “забронювати” квартиру з обіцянкою перевести кошти найближчим часом, а потім зателефонувати з цим же проханням із різних номерів. Якщо вам навіть не згадають у розмові, що вони вже мають “броню”, велика ймовірність, що це шахраї, – радить Войтицька.

Про випадки шахрайства повідомляйте у поліцію — це допоможе швидше вирахувати «ділків», щоб інші люди також не потрапили на гроші.

Нагадаємо, раніше ми писали На Днепропетровщине ушел из жизни известный бизнесмен   В Днепре из окна на Тополе мужчина бросил гранату: известно его имя (Фото)