На допомогу ЗСУ у міському бюджеті-2024 закладено майже 1 млрд. грн, і ця сума буде зростати, – Борис Філатов

Філатов

Міський голова Дніпра Борис Філатов представив звіт за 2023 рік. В першу чергу мер розповів про суттєву допомогу, яку місто надає Силам оборони.

Дніпро залишається абсолютним лідером серед всіх українських міст за рівнем підтримки обороноздатності та наших захисників. Щотижня отримують від міста великі партії техніки та оснащення вартістю в десятки мільйонів гривень кожна, наголосив Борис Філатов

Загалом це майже 2 тисячі дронів різних моделей. Серед них і FPV-безпілотники. Від розробників з Дніпра. За програмою, яку ухвалила та фінансує мерія.

Близько 830 вантажівок та пікапів. Сюди входять і 80 карет швидкої, які влітку Дніпро віддав військовим та деокупованим територіям. І ми продовжуємо готувати нові партії машин.

Усе це більше, ніж передала будь-яка інша громада. Навіть столиця. Чи якесь з державних відомств. Навіть із захмарними бюджетами. Просто подумайте про це, – зазначив Борис Філатов.


Та крім того, Дніпро надав бійцям майже 250 тепловізорів, десятки антидронових рушниць та техніки радіозв’язку, понад дві сотні комплектів «Нічних водіїв» та монокулярів, майже пів сотні зенітних прожекторів для ППО.

Також для наших захисників спрямовано більше анід півтисячі камер відеоспостереження. Загалом місто придбало для армійців ще 14 тис одиниць всілякої компʼютерної техніки. Все, що вони замовляли. Від ноутбуків та планшетів до акумуляторів і IP-телефонів.
А ще це десятки тисяч літрів пального, сотні комплектів гуми. Генератори, амуніція, запчастини, інструменти та багато іншого, підкреслив Борис Філатов

Борис Фліатов підкреслил: Дніпро вже спрямував мільярди гривень на посилення можливостей країни вести війну з ворогом. І попри те, що держава забрала у міст військовий ПДФО, Дніпро допомагатиме далі – скільки буде потрібно.

На наступний рік в бюджеті міста закладено майже мільярд гривень на потреби оборони, підкреслив міський голова:

Ця сума зростатиме. Бо на допомогу ЗСУ підуть кошти після щоквартального підрахунку надприбутків міського бюджету.


Так само Дніпро продовжить лікувати поранених, допомагати їм повертатися до нормального життя.

На міські лікарні в цьому припадає найбільше навантаження. Втім досвід Дніпра у доказовій реабілітації нині є одним з кращих в Україні. Це підтверджує уповноважена Президента. Про це говорять у профільних міністерствах. Цим захоплюються іноземні посли та дипломати, що системно відвідують місто, наголосив мер міста.

У нас працює оновлений Реабілітаційний центр. В ньому є найсучасніше обладнання. Є багатопрофільна команда лікарів. Від початку повномасштабного вторгнення тут вже допомогли майже 2,5 тисячам людей – військовим та цивільним, – зазначив Борис Філатов. – Цей результат цінний. Тут, у мирному місті, наші медики готові до всього. Зараз ми посилюємо і тактичну медицину. Фахівці навчального центру на базі КП «Госпітальєри Дніпра» вже отримали міжнародну сертифікацію, аби проводити підготовки за кращими світовими стандартами.


Дніпро інвестує кошти в порятунок життів та здоров*я наших захисників та усіх мешканців і робитиме це надалі, зазначив мер міста, шоб забезпечувати армію необхідним на полі бою та створювати всі умови для відновлення наших захисників, аби вони мали змогу жити своє життя. Як зараз живемо його ми — завдяки їхнім зусиллям.

Переглянути звіт міського голови Бориса Філатова можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/filatovborys

 

 

За матеріалами Наше Місто.