На Львівщині від ракетного удару були знеструмлені 12 населених пунктів, постраждали дві людини

Screenshot_2

Міський голова Львова Андрій Садовий та голова Львівської ОВА Максим Козицький на брифінгу 4 травня розповіли про результати ракетного удару по Львову, повідомляє Горсовет. 

Нагадаємо, від масивного ракетного удару окупантів ввечері 3 травня серйозно постраждав Львів. Удар був завданий з Каспійського регіону, зі стратегічних бомбардувальників крилатими ракетами. Повітряна оборона засікла 6 ракет, які летіли до регіону - дві були збиті. Три влучили у електричні підстанції залізної дороги. Четверта долетіла до Закарпаття та влучила у залізничну підстанцію вже там.

- Це був цілеспрямований удар по ланцюжкам постачання, у тому числі, і гуманітарної допомоги, - заявив Максим Козицький, голова Львівської ОВА.

Через те, що ворог поцілив у підстанції, третина Львову залишилася біз електропостачання. На залізниці і досі є затримки потягів.

Ввечері знеструмлені були понад 85 тисяч домогосподарств та 12 населених пунктів, ще п'ять містечок - частково. Наразі без світла залишаються понад 600 домогосподарств. В інших електропостачання відновили.

Також в обласному центрі були проблеми з водою та Інтернетом. Аварійники працювали цілу ніч, щоб відновити світло та воду у домівках. З водою було простіше, адже спрацювали дизельні генератори. Вилетіли вікна у дев'яти житлових будинках, у церкві, у комунальних установах, замки та двері у гаражному кооперативі, що знаходився поруч з місцем удару. 

Постраждали і люди. На щастя, чоловіки живі, але отримали поранення легкого та середнього ступеню важкості. Це були люди, які знаходились біля підстанції та отримали поранення через ударну хвилю - 58-річний мешканець Закарпаття та 24-річний львівянин. 58-річний чоловік отримав удар грудної клітини, розрив одного з легенів. Проведена операція, загрози життю немає. 24-річний чоловік отримав осколочні поранення кінцівок, також проведена операція та ще одна - попереду. Однак жити буде. 

Для того, щоб врятувати людей, на автономне живлення буди переведені дві лікарні, а також системи подачі води. Очільники міста та регіону впевнені - головна ціль ворога - залізнична інфраструктура. Однак окупант ще й хоче посіяти паніку. 

Окупант цинично продовжує атакувати наразі НАЙБІЛЬШИЙ У СВІТІ гуманітарний хаб, адже у Львові перебуває понад 260 тисяч переселенців, з яких 80 тисяч - діти. Також у місті лікують поранених. 

Раніше ми писали: Последствия ракетного удара по Днепропетровщине: информация от ГСЧС