На Монастирському острові у Дніпрі з’явилося загадкове дзеркало з червоними плямами (Фото)

1

У Дніпрі на Монастирському острові серед дерев з’явилося метрове дзеркало. Воно стоїть в декількох метрах від тротуару, що веде до дальнього пляжу, тож, проходячи повз, його неможливо не помітити, повідомляє сайт «Наше місто».

Дзеркало стоїть горизонтально: з обох сторін його притримують дві стрічки, які прив’язані до дерев. Така картина для декого може виглядати моторошно, бо побачити себе у відображенні дзеркала серед невеличкого лісу, як мінімум, незвично.

На поверхні такої знахідки є невеликі патьоки червоної рідини — кров чи імітація: сказати складно, проте тут може бути лише декілька припущень.

2

Дзеркала з давніх-давен вважаються символом магії та ритуалів. Наші предки вважали, що дзеркало має здатність запам’ятовувати інформацію, яка в ньому відображається, створювати енергетичний зв’язок з потойбічним світом. Розбите ж дзеркало взагалі — причина нещасть. За повір’ям людину, яка подивилася у розвите дзеркало, будуть спіткати 7 років невдач.

Проте це дзеркало ціле та неушкоджене. Схожа ситуація відбулася 6 років тому: на Тернопільщині жінка прямо посеред лісу знайшла ціле дзеркало, приблизно таке ж за розмірами. І вже тоді в Інтернеті з’явилися різні версії про Лісовика, Мавку та магію. Але були й версії про звичайний розіграш або такий собі авангард для фотозйомки. Чи є зв’язок між двома схожими подіями — сказати важко.