На першу – гарячий суп, а на другу – гарнір, салат та поживна м’ясна страва: Дніпро продовжує піклуватись про ВПО

2023-11-02 16.37.07

Починаючи з січня цього року, міська влада Дніпра забезпечує смачними та поживними обідами вимушених переселенців, вживаючи заходів для підтримки цієї послуги. Один з користувачів цього сервісу - Андрій Чалий, який виявився переселенцем з міста Олешки на Херсонщині через окупацію місцевими бойовиками. В Дніпрі він знайшов прихисток та допомогу від друзів та місцевої влади, і вже протягом року волонтерить у місті.

"Нині знаю, що вода вже відступила, але боюсь навіть уявити, в якому стані моє житло. В цілому я дуже вдячний Дніпру за допомогу. Про гарячі обіди для переселенців дізнався випадково. Дуже радий, що є можливість безкоштовно харчуватись. Завдяки таким смачним обідам нам, переселенцям, легше жити", - говорить Андрій Чалий.

Вимушені переселенці мають можливість отримувати безкоштовні гарячі обіди як на правому, так і на лівому березі Дніпра. У кожній їдальні є кухня, де готують усі страви на високому стандарті, готові подавати гарячу їжу негайно вимушеним переселенцям.

Зараз цією послугою користуються приблизно 2 тисячі вимушених переселенців. Якість продуктів та обідів щоденно контролює відповідна робоча група департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради.

"Щоб отримати безкоштовний гарячий і поживний обід, вимушеним переселенцям потрібно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем перебування в Дніпрі. Там вони отримають талони. Кожний обід завжди включає першу і другу страви з м'ясними компонентами, салат, хліб і чай. Вимушені переселенці мають можливість вживати обід як в їдальні, так і взяти його з собою", - повідомляє Юлія Крохмаль, керівниця сектору соціального захисту вимушених переселенців управління у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради.