На тимчасове проживання готові влаштувати до себе дітей 8 патронатних родин Дніпропетровщини (відео)

20220616104201__MG_5179

На Дніпропетровщині 8 патронатних сімей можуть прийняти до себе на тимчасове проживання 19 дітей, які під час війни залишились без батьківського піклування. Крім цього, з початку повномасштабної війни патронатні сім`ї Дніпропетровщини прийняли до себе 19 дітей. За словами заступниці голови Дніпропетровської ОВА Ольги Горб, від травня Кабінет Міністрів України спростив правила влаштування дитини під патронат під час воєнного чи надзвичайного стану, передає Горсовет.

Таким чином рішення про надання послуги патронату над дитиною та підписання договору про умови запровадження патронату може прийматися розпорядженням сільського, селищного чи міського голови. Крім цього, до сім‘ї можна влаштувати дітей, які не є рідними братами та сестрами, або ж вони виховувались в одній сім‘ї. Також сім‘я патронатного вихователя може переміститись разом з дитиною на безпечну територію, у тому числі і за кордон”, - зазначила Ольга Горб. 

Загалом, станом на 1 червня 2022 року на Дніпропетровщині функціонує 16 патронатних родин, в яких перебуває 31 дитина. Проте 2 патронатних родини в період воєнного стану тимчасово припинили надавати послуги патронату над дитиною у зв‘язку з виїздом за межі України. Одна з сімей наразі перебуває у Туреччині, де вона продовжує надавати послуги дитині, влаштованої під патронат. 

Також хочу нагадати, державна соціальна допомога на дітей, влаштованих під патронат та винагорода патронатному вихователю виплачується своєчасно та в повному обсязі. Розмір допомоги - дітям до 6 років щомісячно 5 250 грн, від 6 до 18 років - 6 545 грн на місяць. Для дітей з інвалідністю: до 6 років - 7 350 грн/міс., від 6 до 18 років - 9 163 грн/міс.”, - зазначила Ольга Горб. 

Якщо ви бачите дитину без нагляду, або ж хочете прихистити дитину в сім‘ю, можна скористатись чат-ботом https://t.me/dytyna_ne_sama_bot та таким чином допомогти дитині, яка потрапили в складну ситуацію.

Докладніше - у відео:

Раніше ми повідомляли, Допомога військовим: у Дніпрі мешканці соціального гуртожитку готують смаколики для захисників.