На війні загинув захисник з позивним «Таксист» з ТрО Дніпра

photo_2024-04-26_12-48-47-2

Ще одна жахлива втрата для Дніпра та усієї України. На війні загинув військовий з ТрО Андрій, на псевдо «Таксист». Історію сміливого та мужнього захисника розповів у своїх соцмережах Дмитро Каюк, – пише «Наше Місто».

Андрій став на захист країни у кінці 2022 року. Незважаючи на статус «обмежено придатний» через стан здоров’я, він з перших днів прагнув бути на передовій, вважаючи захист Батьківщини своїм обов’язком. До того ж про стан його здоров’я майже ніхто не знав. «Таксист» не хотів бути «тиловим щуром».

Чоловіка описують як кремезного здорованя – навіть форми на армійських складах для Андрія не знайшлося. Тому волонтерам довелося замовляти її окремо. Спочатку Андрій воював у піхоті – в окопах, а після двох поранень – навесні і влітку 2023 року – став водієм. Це відповідальна і небезпечна робота, адже від водія залежить життя солдатів, яких він перевозить.

Перші кілька виїздів на «нуль» водій робив разом з досвідченим побратимом. Важливо було вивчити дорогу, особливо в лабіринті лісосмуг, де легко заблукати, тим паче вночі. Водій повинен був вміти проїхати до будь-якої позиції навіть з закритими очима. Його перший виїзд до шпиталю відбувся разом з «Саньою». Хлопці потрапили під артобстріл і перший водій отримав вогнепальне поранення. «Таксист» спокійно вивіз його на евакуацію, а потім повернувся за рештою хлопців. Військовий діяв спокійно і впевнено – як справжній солдат.

«Взагалі всі завжди відзначали надзвичайну витримку Таксиста. “Малюк”, безпосередній командир Андрія, згадував, як в жовтні 2023 року під час виходу з позицій, їх групу накрила арта. Один з снарядів ударив метрах в 10-15 від “буханки”. Таксист тільки примружився й продовжив гнати автівку. Ще й примовляв: “Тримайтеся, зараз піднажму трохи”. І таки піднажав на битій-перебитій “буханці” по осінній степовій дорозі! Вивіз хлопців. Арта ще з кілометр супроводжувала машину. Тоді обійшлося без втрат. І ось Андрія не стало. Вічна слава Герою», – пише Дмитро Каюк.
Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям, викладачам та усім тим, хто колись знав захисника, справжнього патріота своєї країни, який самовіддано боронив нашу землю від російських загарбників до останнього подиху. Схиляємо голови у скорботі. Вічна пам’ять Герою.

За матеріалами Наше Місто.