На війну – зі Словом Божим: історія капелану дніпровського батальйону

slovo-bozhe-v-okopakh-horyzont-1536x864

Війна – це психологічний злам. І для цивільних, що страждають від терору окупанта, і для військових, що стримують агресію. Оборонці потребують особливої психологічної підтримки, оскільки під час бойових дій принципи, які є на «гражданці», далеко не завжди діють. Для підтримки бійців з 2014 року широко діє капеланська служба. З початком повномасштабної агресії душпастирів у війську значно побільшало, пише “Наше місто”.

Микола Константинов – капелан 233 батальйону, що діє у складі 128 бригади ТрО Збройних сил. Його шлях до капеланства був нелінійним. Служить у церкві він близько десяти років, має духовну освіту, але з початком повномасштабного вторгнення пішов добровольцем, був стрільцем.

І ось у 2023 році Микола стає капеланом 233-го бату. Свою місію він бачить, у першу чергу, в підтримці оборонців, які виходять на бойові позиції. Оскільки вкрай велика вірогідність психологічного зламу, всі живі люди.

Зрозуміло, що військо – проекція держави. У складі ЗСУ служать християни різних деномінації, мусульмани, іудеї, представники інших релігій. За словами капелана суворо заборонено представника того чи іншого релігійного вчення навертати до віри більшості.

Докладніше – у нашому відео.

 

За матеріалами Наше Місто.