Наречена оборонця «Азовсталі» з Кривого Рогу розповіла про повернення коханого з полону

photo_2024-02-15_16-20-13

31 січня, коли відбувся обмін полоненими, повернувся додому військовий з Кривого Рогу Владислав. Його кохана, Єлизавета, чекала на повернення майже два роки, адже чоловік потрапив у полон ще у 2022 році. Тепер пара вирішила розповісти свою історію кохання та боротьби, – передає «Наше Місто».

Єлизавета та Владислав познайомились в інтернеті. Дівчина каже, що коханий не наважувався підійти познайомитися, але вирішив написати повідомлення. Так вони почали листуватися у 2020 році. У цей час Владислав був на ротації в Маріуполі, тому дівчина періодично приїздила до коханого, аби зустрітися. Вона каже, що розлука давалась важко.

Так мало статися і у лютому 2022 року, але розпочалася широкомасштабна війна. Тоді зв’язку між коханими майже не було, оскільки чоловік був у самому пеклі – боронив «Азовсталь».

«Були лише повідомлення з інших номерів. Писали люди, що з ним все добре. Десь раз в півтора тижня. Загалом за весь цей місяць було всього три повідомлення, що він живий», – ділиться дівчина з журналістами Суспільного.
У травні 2022 року військові вийшли з «Азовсталі». Так Владислав разом з побратимами і потрапив у полон. Один з найстрашніших спогадів для Єлизавети стався 29 Липня. Тоді вся Україна дізналася про трагедію в Оленівці, де тримали наших захисників. Як раз там мав перебувати Владислав.

«29 Липня це день трагедії в Оленівці й цього ж дня у коханого день народження. Йому виповнилось 25 років. У мене був дуже важкий емоційний стан. Лише згодом я дізналась, що на момент вибуху його вже перевели в іншу колонію», – розповідає Єлизавета.
Дівчина каже, що пережити таку складку розлуку допомогли мами – її та Владислава. Вони усі разом вірили та чекали на повернення.

Цього року у новорічну ніч Єлизавета вчергове загадала одне й теж бажання – нарешті обійняти Владислава. І вже рівно через місяць воно здійснилося. 31-го січня це стало можливим, бо чоловіка обміняли.

Коли вони нарешті вперше за два роки побачили один одного – чоловік освідчився.

«Ми побачилися того ж дня опівночі. Це був шок. Коли він мені робив пропозицію, я мовчала. Просто кивнула головою, тому що я не могла промовити ні слово», – згадує дівчина.

За її словами, полон сильно вплинув на чоловіка: і морально, і фізично. Він втратив 40 кілограмів і зараз проходить реабілітацію. Весілля наречені ще не планують. За словами дівчини, розписатися хочуть вже після реабілітації. Наразі мають дві спільні мрії – створити велику родину та дочекатися з полону усіх побратимів Владислава.