Народний депутат Бужанський у прямому ефірі відмовся переходити на українську мову і влаштував провокацію

Screenshot_1

Скандальний депутат Верховної Ради від Слуги народу Максим Бужанський, відомий своєю незрозумілою любов’ю до так званого «руского міра», влаштував провокацію у прямому ефірі телеканала Київ24, повідомляє nv.ua.

Незважаючи на закон про функціонування державної мови та неодноразові прохання ведучого перейти на українську, він вперто відмовився це робити, посилаючись на свої особисті принципи.

«Наші глядачі багатомовні. Наші глядачі багатомовні. Багатомовні», — пояснив Бужанський свою позицію.

При цьому він стверджує, що прохання ведучого розмовляти в ефірі українською нібито можна розцінювати як «розпалювання ворожнечі за мовною ознакою».

Крім того, на самому початку ефіру Бужанський демонстративно відмовився відповідати на привітання ведучого «Слава Україні».

Така поведінка не могла залишити українців байдужими, у зв’язку з чим користувачі соцмереж закликали вжити щодо нардепа-провокатора дисциплінарних заходів, аж до виключення з партії.

Бужанський також виявився єдиним депутатом Ради, який проголосував проти закону, що передбачає скасування державного свята 9 травня і перенесення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на 8 травня.

Screenshot_2Screenshot_3Screenshot_4Screenshot_5Screenshot_6Screenshot_7Screenshot_8