Нас намагаються терором деморалізувати та залякати: мер Дніпра закликав містян дбати про власну безпеку

филата

Міський голова Дніпра Борис Філатов відверто поговорив з містянами на тему того, що в країні триває війна, що всі мають дбати про власну безпеку і не ігнорувати сигналі повітряної тривоги, передає Горсовет.

З першого дня цієї жахливої війни я чесно і публічно кажу, що немає місця жінкам, дітям та літнім людям, а хто може і хоче виїхати - виїжджайте.
У відповідь хайпожери - журналісти, навіть з серйозних ЗМІ, придумували ідіотські заголовки "Філатов оголосив евакуацію в Дніпрі", а столичні боси в паніці через це висували до мене претензії.
З першого дня війни у мене не було жодних ілюзій щодо нації вбивць і мародерів.
Я про це говорив з кожної праски і єдиний мер в Україні отримував кримінальні справи і в РФ і в Білорусі одночасно, а у відповідь прекрасні і улюблені земляки розпускають бредові чутки, що "Дніпро не бомблять і бомбити не будуть, боі місцеві євреї через Ізраїль домовилися з путіним, щоб нас не чіпали".

Нам ракетами розвалили кілька разів аеропорт, лупили по всіх околицях міста, стріляли по мосту прямо в центрі, розбомбили нафтобазу й СТО, проте співгромадяни вперто продовжували ігрорувати сигнали повітряної тривоги.

Після трагедій у Круменчуці та Вінниці я дуже сподівався, що хоч хтось опритомніє", - написав Філатов.

Та ось прилетіло на Південмаш і в район Робочої, й одразу почалась істерика, шо все пропало та усіх повбивають, а мер досі не викопав бомбосховища.

Філатов пояснив:

1. Це війна. ЦЕ ВІЙНА! Ви, ..., розумієте, що це - війна?! Як би багато хто з вас не намагався гнати від себе цю думку.
2. Ми воюємо з абсолютно аморальними людьми, вбивцями та мародерами. І як абсолютно правильно сказав учора наш Президент, нас намагаються терором деморалізувати та залякати.
3. ППО є та працює. Повірте, якби його не було, то кошмар був би набагато сильнішим. Кому цікаві подробиці, почитайте дуже розумне та ґрунтовне останнє інтерв'ю Міністра оборони Олексія Резнікова.
Там навіть розповідається про ефективність знаменитого «Залізного купола», з яким ви все носитеся як дурень з писаною торбою, думаючи, що є чарівна паличка, яку від вас ховають.
4. Коли вам говориться про укриття, потрібно розуміти, що є як мінімум правило двох стін.
Що паркінг – це теж укриття.
І метро.
І навіть цокольні поверхи будівель.
Що за маршрутом свого постійного прямування «будинок/робота/півнушка» потрібно як мінімум продумати місця потенційних укриттів.
Що зрештою нех@й лазити біля адмінбудівель, коли повітряна тривога.
Особливо у парку біля ОДА та облради.
Так краще доходить?" - написав Філатов.

Він ще раз нагадав, що "Парус" та інші житлові масиви у Дніпрі зведено на намиту піску, і побудувати там бомбосховища не можливо. Цього не могла зробити ще радянська влада.

Брежнєв навіть не зміг.
Хоча він налякав весь світ ядерною дубиною.
І я не зможу", - говорить мер.

Він також дав пораду тим, кого надто діймають істерики: краще перерахуйте кошти сергію Притулі на байрактари або Геннадію Корбану на вантажівки для армії.

Раніше ми повідомляли, Після ракетної атаки на Дніпро, рятувальники усю ніч гасили пожежу.

У Дніпрі через ворожі обстріли деякі маршрути змінять маршрут та інтервал руху.