Низька мотивація, ухиляння від служби і економічні збитки – співзасновник «Пропозиції» Андрій Дяченко розповів про недоліки призовної армії

dyachenko2-2

Лідер каховської «Пропозиції» Андрій Дяченко під час онлайн-засідання ПРОпозиціонери Клубу розповів про те, чому Україна безальтернативно має рухатися в бік створення контрактної армії.

Про це повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція".

Будучи строковиком у 1991-1993 роках, він добре розуміє ставлення солдата до служби, розповів пропозиціонер. Адже в будь-якій діяльності має бути мотивація, якої в строковій армії практично немає.

Війна 2014-го року показала: добровольці і контрактники набагато ефективніші, ніж військові строкової служби. Більше того – працюючи міським головою, я зіткнувся з проблемою масового ухиляння від несення служби. І справа не лише в патріотизмі – тут є і важлива економічна складова. Бо ті, хто ховався від військкоматів, працювали нелегально, не сплачуючи жодних податків, тим самим зменшуючи дохідну базу як державного, так і місцевого бюджетів. Тому моя пропозиція – створення державою умов для комфортного перехідного періоду і негайне формування професійної армії», – заявив Андрій Дяченко.

Він також звернув увагу на необхідність оновлення технічного оснащення українського війська і активізацію військової співпраці з західними партнерами України.