Театральний експеримент. У Дніпровському театрі Драми та Комедії винайшли новий вид мистецтва

вистава

У Дніпровському театрі Драми і Комедії влаштовують експеримент! Сценічне мистецтво поєднують з відео, де актори та режисери розповідають про вистави та ролі в них. Задумали це спочатку, як анонси для вистав, а вийшов окремий вид мистецтва. Про це пише Gorsovet

Театр зараз змушений шукати нові форми праці із глядачем. Попри все, актори й режисери доводять – театр живий, й він допомагає завжди, особливо у ці нелегкі часи.

У Драмікомі придумали записувати невеличкі відеомонологи. В головних ролях : актори, режисери, драматурги, співробітники творчих цехів. Вони пояснюють ідеї нових постановок і своє ставлення до них. Неочікувано, але ці ролики перетворилися на самостійний мистецький жанр.

До прем’єри вистави «Барбер Шоу» зняли кілька таких роликів в одному з Барбер - салонів Дніпра. Атмосфера відповідає п’єсі Пауля Портнера «Ножиці», за якою дніпровський театр робить нову виставу. Режисер запрошений з Києва, вважає що у Дніпровському театрі він отримав можливість експериментувати:

«Ми не знаємо що буде у фіналі. Ми не знаємо цього щоразу і кожну виставу не будемо знати…
Коли ти не знаєш фіналу, це такий нерв... На який маркер зреагує публіка? На таких снобів, як пані Шельман, або на ексцентричних молодиків, як Антуан? Цікаво подивитися на реакцію публіки, - каже Ігор Матіїв, режисер постановник вистави «Барбер Шоу»


Відверто над своєю роботою розмірковують у відео сюжетах і виконавці ролей. Глядачам, перед тим, як відправитися на прем’єру слід подивитися ці відео на сторінці театру в соцмережах.

Втім, все це театр робить для того, щоб привернути увагу глядачів до головного – сцени й акторів на неї. Цього сезону відбулося декілька прем’єр, незвичайних й іноді дивних, але таких, що викликають сильні емоції.

Я вітаю ідеї молодих людей, які роблять ці проєкти. Їх бачення сучасного театру. Нові методи, нові форми, можливо якісь нові знахідки цікаві. Я очікую сучасний продукт, який резонує сьогодні із життям. Ви, глядачі, маєте бути дотичними цих процесів, тому що це історія. Це молода енергія, яка, на мій погляд сьогодні має рухати і країну і театр. Вже сьогодні ця енергія впливає на процеси, з яких складатиме життя після Перемоги.- розповідає директор та художній керівник Драмікому Сергій Мазаний


Театр живе й щодня працює. Те, що глядач потім бачить на сцені – результат наполегливих пошуків. Все для того, щоб підтримати людей емоційно.

 Раніше ми писали про 15-ту мініскульптуру в Дніпрі