Новий предмет планують запровадити в українських школах: що відомо

школа4

Міністерство освіти і науки України анонсувало впровадження нового предмета “Підприємництво та фінансова грамотність” у шкільну програму для учнів 8-9 класів. Запрацювати нововведення має вже у 2025-2026 роках. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на МОН.

Ініціативу озвучили на конференції з фінансової грамотності FinLit Forum, де її підтримав голова Національного банку України Андрій Пишний.

«Вивчення “Підприємництва та фінансової грамотності” стане важливим кроком на шляху до розвитку фінансово здорового суспільства. Завдяки новому предмету щорічно близько 800 тисяч школярів по всій Україні набудуть знань та навичок, необхідних для прийняття обґрунтованих фінансових рішень», – сказав Пишний.
Він підкреслив, що діти мають навчитися раціонально керувати грошима, заощаджувати, ефективно управляти боргами, уникати шахрайства, ставити фінансові цілі та досягати їх.

Генеральний директор директорату шкільної освіти МОН Ігор Хворостяний підкреслив, що Міністерство постійно підтримує ініціативи, спрямовані на підвищення фінансової грамотності дітей та молоді.

«Фінансова грамотність – це знання та уміння, без яких складно жити в сучасному світі. З початком реформи «Нова українська школа» цій темі приділяють більше уваги. Фінансова грамотність вже з 1 класу вивчається як наскрізна лінія, де діти в ігровій формі вчаться планувати покупки, рахувати гроші та відкладати їх на майбутнє», – зазначив Хворостяний.


У 8 класі курс фінансової грамотності стане більш поглибленим, охоплюючи такі теми, як:

Взаємодія з банками
Запуск власного бізнесу
Цінні папери

За матеріалами Наше Місто.