Обладнання та ліки ще на 1,2 мільйонів гривень передали військовим та цивільним лікарям Фонди Віктора та Олени Пінчуків 

Передача оборудования

З перших днів війни Фонди Віктора та Олени Пінчуків підтримують медичний фронт. Зокрема, під патронатом Фондів лікарні Дніпра, які надають допомогу пораненим. До однієї з них передано вже другу наркозну станцію. Вартість одного апарату – 950 тисяч гривень. Обладнання повністю автоматизовано: від розрахунку оптимальної дози препарату до повного контролю функцій організму пацієнта. Обидві станції вже працюють за призначенням. Обладнання дозволило не просто збільшити кількість операцій, а й розвантажити анестезіологів та ще більше підвищити якість медичної допомоги пацієнтам із важкими політравмами, повідомляє  Горсовет.

 

Ще один напрямок “медичного” фронту  – забезпечення військових частин, які отримують необхідне обладнання та ліки не тільки для порятунку поранених, а й для системної підтримки їхнього здоров’я, а значить і боєздатності, у належному стані. Так, евакуаційна бригада отримала портативний кисневий концентратор та апарат ЕКГ на суму 73 тис. грн. Таке обладнання дозволить контролювати стан поранених та підтримувати їх під час евакуації.

«Поранені потребують підтримки під час перевезення. Частина з них – немолоді, абсолютно всі – переживають величезний стрес. Наша задача – довезти людей до лікарні, де нададуть спеціалізовану допомогу, не просто живими, а й у стабільному стані. Тому портативне обладнання, яке допоможе підтримати базові функції людського тіла – дихання та роботу серця – для нас дуже важливе», – розповідає лікар-анестезіолог з евакуаційної бригади.

Коагулятор

Паралельно для однієї з бойових бригад придбали набір обладнання на суму 183 тис. грн. Серед іншого коагулятор – спеціальний прилад для розтину та видалення тканин, зупинки кровотечі. Апарат дозволить покращити якість першої допомоги військовим. Також військовим медикам передали спеціальну медичну шафу для стерилізації інструментів та чергову партію антисептиків, перев’язувальних матеріалів, шприців, розчинів для інфузій та інших витратників. За запитом забезпечили польовий шпиталь стоматологічним обладнанням та медичними ношами.

IMG_7509_blur

«Фонд Віктора Пінчука патронує військові частини, чиє місце постійної дислокації – у межах Дніпропетровського регіону. Вся допомога – адресна. В перші тижні війни була велика потреба у ліках та витратниках, тепер, коли логістичні ланцюжки відновились та ситуація із забезпеченням цими речами покращилась, Фонд зосередив зусилля на придбанні портативного обладнання. Воно дозволить надати базову медичну допомогу нашим захисникам будь-де – на передовій, у частині, під час перевезення до лікарень», –  розповідає Тетяна Каптєлова, директорка поліклініки ІНТЕРПАЙП.

ЭКГ

Поточні передачі – частина системної роботи Фондів Віктора та Олени Пінчуків з підтримки медичного фронту. Зокрема, зусиллями Фондів в країни прибули 10 сучасних броньованих швидких для евакуації поранених з-під обстрілів, військові отримали більше 50 тисяч тактичних аптечок, а парамедики понад 77 тисяч турнікетів, 32 тисячі бандажів, 2,5 тисячі повністю екіпірованих тактичних аптечок та 170 реанімаційних рюкзаків. 46 лікарень в Дніпрі та інших містах України отримали сучасне обладнання для порятунку життів.


Усього від початку війни Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП спрямували понад 35 мільйонів доларів на допомогу армії та цивільному населенню. Робота задля перемоги України триває.

Наркозная станция