Обмежити споживання електроенергії, рух електротранспорту: голова ДніпроОВА Валентин Резніченко звернувся до громад області

электроэнергия

Сьогодні з 17:00 до 22:00 вкрай потрібно обмежити споживання електроенергії, для чого просимо забезпечити вимкнення сіті-лайтів та іншого додаткового вуличного освітлення і підсвічення будівель. З таким закликом до громад області звернувся голова ДніпроОВА Валентин Резніченко, передає Gorsovet. 

Вимкнути все без чого можемо обійтись. Що зайве або не обов’язкове. Також прошу опрацювати обмеження руху електротранспорту — де можливо. Щоб пройти сьогодні період максимальної напруги на енергосистему. Прошу всіх очільників громад, особливо міст, вжити необхідних заходів та дати відповідні команди по громадах. Дане питання погоджено з Офісом Президента та на контролі ОВА», — йдеться у зверненні.

Нагадаємл, в Офісі президента просять українців сьогодні наскільки можна обмежити використання електроенергії в період з 17:00 до 22:00. Це допоможе пройти критичні навантаження наших електромереж.

Найбільш енерговитратні прилади:
— електрообігрівачі 
— бойлери
— кухонна електроплита
— мікрохвильова піч
— пральна машина
— електрична духова шафа
— електрочайник (кавоварка)
— праска
— посудомийна машина
— кондиціонер
— зарядні пристрої 
— пилосос
— комп’ютер 
— телевізор

Рекомендовано:

- Промисловим підприємствам повністю відключити все енергоємне обладнання. Під особисту відповідальність керівника кожного підприємства. Рекомендую прямо зараз відпустити людей додому. 
- Вуличне освітлення у місті буде частково відключено. 
- Прошу мешканців міста не включати будь-які енергоємні побутові прилади.
- Кількість міського електротранспорту на лініях буде дуже обмеженою. Тому рекомендую всім досі бути вдома. 
- Будь-яку рекламу, у тому числі вивіски на магазинах – вимкнути.

Раніше ми повідомляли, Затримується низка потягів, що курсують через Дніпро - Укрзалізниця

У Ростовській області Росії розбився військовий літак Су-25