Обстріл Дніпра та Криворізького району: прокуратура веде розслідування

Приклад  (8)

В Дніпропетровській області прокуратура відкрила кримінально провадження щодо нічного обстрілу, який окупанти завдали по Криворізькому та Дніпровському районах.
Пошкоджено школу, дитсадок, аптеку, палац культури, станцію та вежу мобільного зв’язку, 12 житлових будинків, квартири, автомобілі містян. 

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Дніпропетровської області, передає Горсовет.

За даними слідства, 10 червня 2022 року російські військові обстріляли з артилерії населені пункти Українка та Велика Костромка Криворізького району Дніпропетровщини. Внаслідок обстрілів отримала поранення 41-річна жінка. Пошкоджено школу, дитсадок, аптеку, палац культури, станцію та вежу мобільного зв’язку, 12 житлових будинків, квартири, автомобілі містян. 

Також окупанти нанесли ракетний удар по Дніпровському району м. Дніпра. Пошкоджено аграрне підприємство. Цивільне населення внаслідок обстрілу агресора не постраждало. 

Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні.

Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти", - відзначають в прокуратурі області.

5

15

21

Раніше ми повідомляли, Треба зціпити зуби, зжати кулаки і продовжувати жити, працювати на користь ЗСУ, - Філатов про ситуацію в Дніпрі (Відео).