Офіційне працевлаштування та гідна зарплата: як Дніпро допомагає внутрішньо переміщеним особам знайти роботу

грошш

У Дніпрі Інспекція з питань праці та зайнятості населення разом з найактивнішими роботодавцями міста з перших місяців війни проводила зустрічі «єВакансія.єРобота» у шелтерах, місцях видачі  допомоги, при військових адміністраціях. Все для того, аби переселенці могли знайти собі роботу.
«За майже 2 роки повномасштабного вторгнення завдяки створеному Інспекцією з питань праці ДМР телеграм-каналу https://t.me/Work_DniproUA  працевлаштовані понад 25 тисяч людей. Це перший в Україні муніципальний телеграм-канал. Тут постійно оновлюють вакансії. І  головне — усі з офіційним працевлаштуванням. Інспекція з питань праці та зайнятості активно співпрацює з усіма найбільшими роботодавцями Дніпра у питанні працевлаштування безробітних у місті. На 2024 рік у місті мають офіційну роботу понад пів мільйона людей, але потреба у спеціалістах є й нині», — уточнила Тетяна Янушкевич, очільниця Інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР.

Лідером з працевлаштованих ВПО є Дніпровська міська рада. «У департаменти, управління, комунальні підприємства та заклади ДМР працевлаштовано на 1 лютого цього року 7 869 осіб. З них внутрішньо переміщених осіб — 996», — підсумувала Тетяна Янушкевич.