Офіційно: у Дніпрі не буде пляжного сезону 2024

photo_2024-04-23_12-14-57

Відповідно до рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дніпровської міськради, офіційного відкриття купального сезону у 2024 році не буде. Проте усі необхідні заходи для підтримки території пляжів у належному санітарному стані будуть виконані відповідними службами. Про це під час чергування по місту розповіла заступниця директора департаменту парків та рекреації Дніпровської міськради Анастасія Петренчук, пише «Наше місто».

На балансі комунальних підприємств, підпорядкованих Департаменту парків, знаходяться 3 міських пляжі: на Монастирському острові, Придніпровській та Мануйлівській.

Нагадаємо, що міські пляжі офіційно не працюють з початку повномасштабного вторгнення через дію воєнного стану в Україні. Проте всі необхідні заходи для підтримки території пляжів у належному санітарному стані будуть виконані: очистка прибережної зони від сміття, взяття проб води для забезпечення лабораторного контролю, очищення дна акваторії пляжу. На усіх трьох пляжах також будуть встановлені інформаційні таблички з написом : «Купатися заборонено!».

Усі заходи будуть виконані до 1 червня.

На Мануйлівському пляжі комунальники також виконують роботи з благоустрою території: прибирають сміття за допомогою пляжоприбиральної машини, фарбують лавочки та переодягальні, ремонтують дахи сонцезахисних споруд.