Офіс президента: про ситуацію на фронті на ранок 4 березня

thumbnail-tw-20201209165924-9407

Ситуація на фронті залишається контрольованою. Про це 4 березня розповів радник керівника Офіса Президенту Олексій Арестович на традиційному брифінгу.

За його словами, противник вчора рухався у декількох напрямках. Найбільше успіху він досяг у місті Енергодар, де частково отримав контроль над Запорізською АЕС. Також рашистам вдалося просунутися біля міста Вознесенськ. Це приблизно напрямок під Миколаєва на Кривий Ріг. Наші війська його там зупинили - зараз йде бій. Усі спроби противника просунутися безпосередньо в бік Миколаєва були відбиті.

Інша гаряча точка - північний захід від міста Києва, де йдуть бої у небі та на землі. Нищивним ударам противника піддаються Харків та Охтирка, але тримають оборону. В Охтирці була спроба зруйнувати авіацією ТЕЦ. Противник на цій ділянці визнає величезних втрат і перекидає туди додаткові резерви, які противник планував використати на Київщині. 

Це виграє необхідний час для того, щоб надійшла допомога Заходу і спрацювали міжнародні санкції, а також дії нашого керівництва- наголосив Арестович.
Місто Чернігів витримало потужний авіаційний удар, але місто тримається і не дає ворогу просуватися далі.

Маріуполь - частково в облозі, але ситуація контрольована. Гуманітарна ситуація у місті напружена, і це є предметом перемовин з РФ.

В Одесі небезпеки немає. ЗСУ та ТРО контролюють місто та регіон. Нечисельні спроби противника вести вогонь припиняються українською армією.