Окупанти атакували Київ крилатою ракетою з імітатором ядерної боєголовки - ЗМІ

ракет

Окупанти вдарили по Україні крилатою ракетою з імітатором ядерної боєголовки. Про це стало відомо під час атаки на Київ у четвер, 17 листопада, повідомляє Gorsovet з посиланням на Defense Express.

Посилаючись на власні джерела, видання пише, що одна з ворожих крилатих ракет, які вдарили по Києву, була типу Х-55, та в ній взагалі не було бойової частини. Замість цього було "прикручено" блок, який виступав імітатором ядерної бойової частини. Простіше кажучи - для цього удару ворог взяв як мінімум одну Х-55 із свого "ядерного арсеналу", "відкрутив" з цієї ракети ядерну боєголовку і замість неї поставили пусту "болванку".

ракет1

Зазвичай Росія застосовувала для ударів по Україні ракети типу Х-555 – це "неядерна" модифікація ракети Х-55, перероблена під звичайну боєголовку із "класичною" вибухівкою.

А от саме Х-55 - це радянська ракета, яка з самого початку розроблялась саме як носій ядерної зброї. Звичайна та ядерна боєголовка конструктивно між собою відрізняються. 

Автори статті дають два пояснення цієй "аномалії":

  • У ворога вичерпується запас крилатих ракет, зокрема запаси новіших крилатих Х-101.
  • Росіяни навмисне використали Х-55 із "пустим" імітатором ядерної бойової частини, щоб створити ефект перевантаження нашої протиповітряної оборони.

Нагадаємо, під Запоріжжям ворог вдарив ракетою по дому культури.