Окупанти готують повномасштабну мобілізацію на окупованій частині Запорізької області

рос армия

Росіяни готують повномасштабну мобілізацію чоловіків до армії рф на окупованій території Запорізької області.

Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров, передає Gorsovet.

Вже протягом 2-х днів на блокпості у Василівці російські військові не випускають у бік Запоріжжя чоловіків, які або не мають військового квитка, або мають військовий квиток, що підтверджує придатність до служби», — заявив він.

За словами Федорова, російські окупанти призначили "спостерігача" над в'язницями тимчасово окупованих територій Запорізької області. Завдання росіян - завербувати ув'язнених у військові угруповання Росії.

Зрозуміло, що ворог має намір використовувати наших чоловіків як гарматне м'ясо на першій лінії фронту", - додав мер Мелітополя. Він також закликав мешканців окупованих міст намагатись виїхати на підконтрольну Україні територію.

Українцям, які проживають на окупованій території, Федоров нагадав про два альтернативні шляхи евакуації у бік Грузії та країн Європи. Можна виїхати через Бердянськ-Маріуполь-Новоазовськ чи через територію Криму.

Раніше Федоров розповів, що російські окупанти роблять справжні звірства стосовно полонених. Мер заявив, що полонених використовують як «навчальну допомогу» з тортур для мобілізованих росіян.

Раніше ми повідомляли, Вночі окупанти атакували Дніпро чотирма ракетами.

Сьогодні у Дніпрі не працює електротранспорт