Окупанти на Запорізькій АЕС оцінюють ядерну та радіаційну безпеки після обстрілів: що відбувається

захфв

Вчора на Запорізьку АЕС прибуло 11 цивільних осіб із Росатому, повідомляє Горсовет з посиланням на Енергоатом.

Серед них було ідентифіковано головного інженера Балаковської АЕС Олега Романенка та заступника головного інженера з ремонтів Ростовської АЕС Івана Малахова.

За словами представника цієї групи, їх направили для оцінки ядерної та радіаційної безпеки після обстрілів і захоплення станції, а також надання допомоги з ремонтами. 
Іншою причиною їхньої появи також називають відмову проукраїнського керівництва та персоналу ЗАЕС співпрацювати із загарбниками.
Водночас, інший представник окупантів, який представився керівником «військово-цивільної адміністрації», заявив, що це територія рф і буде такою назавжди, а Запорізька АЕС уже належить до системи управління концерну Росатом.

Нагадаємо, Запорізька АЕС, яка наразі знаходиться під окупацією російських військових, забезпечена електрикою. Хоча з чотирьох високовольтних зовнішніх мереж електропередачи дві – пошкоджені. Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гросі. 

Він додав, що на території АЕС тривають роботи  з виявлення і знешкодження боєприпасів, що не вибухнули. Такі об’єкти можуть знаходитись у пошкодженій будівлі навчального центру й інших місцях на території станції. 

Працівники АЕС працюють відповідно графіку, але присутність ворожих військових створює тиск і негативно впливає на моральний стан людей.

Нагадаємо, раніше ми писали Борис Филатов призвал днепрян соблюдать военную тайну и светомаскировку