Окупанти розстріляли з артилерії колонію в Оленівці, де утримували полонених азовців. Є загиблі та поранені. Фото

оленівка

Окупанти здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка (Донецька область). Там утримувалися українські полонені, у тому числі ті, які вийшли з території заводу “Азовсталь”. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ, передає Gorsovet

MyCollages - 2022-07-29T133919.882

Зранку російська сторона звинуватила у нанесенні цього удару сили ЗСУ. За попередніми даними, загинуло 53 людини та близько 100 - отримали порання. 

Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Наслідки обстрілу уточнюються, - прокоментували цю інформацію у Генштабі ЗСУ.

За інформацією командувача Ракетних військ і артилерії Командування сухопутних військ ЗС України, по населеному пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об'єктах, - додають у Генштабі ЗСУ.

генштаб

Нагадаємо, минулої ночі ворожі "Гради" зруйнували кілька житлових будинків у Нікополі.