Окупанти в Маріуполі поширюють фейки аби відмовити людей від евакуації

мариуполь

Окупанти в Маріуполі поширюють фейки задля провокування антиукраїнських настроїв та для формування суспільної думки про відмову від евакуації.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко звертається до всіх з проханням про поширення, передає Горсовет.

Основні фейки:

 Фейк: пенсії та соціальні виплати, які надійшли або зберігаються на банківських картках маріупольців будуть спрямовані на користь ЗСУ якщо не будуть терміново зняті з рахунку.

 Всі гроші на банківських рахунках українських громадян зберігаються і не перераховуються без їх особистої згоди ані на ЗСУ, ані будь-що інше. Право власності українців є безумовним і захищеним державою. Мета фейку: формування антиукраїнських настроїв, відмова від евакуації та провокування використати центри обналу, що керуються окупаційною адміністрацією. В підсумку – наповнити грошима керівництво окупантів.

Фейк: всі хто залишається в місті є злочинцями доя України і підлягають арешту при перетині блок-посту в Україні.

Люди, що опинились на тимчасово окупованій території є громадянами України, не переслідуються по закону і головне – ми б’ємося щодня за загальну евакуацію для всіх маріупольців. А наш великий дім Україна чекає на кожного з лагідними обіймами. Окрім того, для кожного маріупольця окремо працює вже 4 муніципальних центра «ЯМаріуполь» для надання всього спектру допомоги та адаптації при тимчасової евакуації.

Фейк: всіх чоловіків одразу мобілізують в українську армію при перетині блок-посту в Україні.

Ніхто навіть не вручає повістки. Ані в пунктах перетину лінії зіткнення, ані при постановці пізніше на військовий облік. Більш того, навіть за бажанням на сьогодні не беруть в ЗСУ людей з Маріуполя, якщо вони раніше не проходили військову службу. 

Будь ласка – говоріть це близьким щодня телефоном або текстовими повідомленнями. Дорогі наші журналісти та блогери, просимо особливо наголосити на цих тезах, бо так наших українців готують до депортації і слово – то зброя або ліки", - звертаеться Петро Андрющенко.

Раніше ми писали, Зберігайте спокій: у Павлограді чутно гучні звуки.