Окупанти вбили 14-річного В'ячеслава, що відомо про хлопця, який рятував життя людей в Одесі (Фото)

вяче

2 травня загинув підліток В'ячеслав Ялишев, який побіг сповістити сусідів про повітряну тривогу, а сам не встиг заховатись, повідомляє Горсовет.

Ні, це не військовий, не медик, не тероборонівець. Він виявився сином військового Євгена Ялишева, який 2014 року, коли росія розв'язала війну на Донбасі, не здав ворогам Краматорський аеропорт.

Просто хлопчик, який готувався зустрічати своє 15-річчя. 

У той день в Одесі були знову сирени. Почувши їх, Вʼячеслав Ялишев побіг попереджати своїх стареньких сусідів. Ціною власного життя він врятував життя невинних людей, адже сам він не встиг добігти до укриття і потрапив під ворожий обстріл.

Ні, він не військовий, але відтепер Вʼячеслав Ялишев теж Герой України, який врятував життя людей.

Ось як тепло батько згадує про сина

Загинув мій молодший син від ракетного удару. Він загинув не тому, що після оголошення повітряної тривоги сховався в бункері, він загинув тоді, коли побіг сповіщати людей похилого віку, які не знайомі з новаціями 21 століття.

Вони вижили, а мій син залишився одним з тисячі українців-героїв, йому було 14 років. Ти мій герой, ти герой України, ми любили тебе, любимо тебе і будемо любити. Спочивай з миром, мій улюблений синочку В'ячеславе, – написав батько.

вяче
Батько Ярослава – підполковник Євген Ялишев. До 2014 року він служив на аеродромі Краматорська. У квітні Ялишев взяв на себе відповідальність застосувати вогнепальну зброю для захисту аеродрому від захоплення терористами.

Після цього Ялишева перевели на службу до Одеси, де він очолив одну із військових частин. Сім'я жила у цьому гуртожитку вже кілька років.

батько

батьк

Нагадаємо, раніше ми писали В Запорожье слышали сильные звуки, похожие на взрывы  Ракетный обстрел по Одессе: стало известно, почему погиб 15 летний подросток