Окупанти викрадають чоловіків призовного віку - ГУР

росс войс

На окупованих російськими військами територіях проводяться масштабні "фільтраційні заходи", там масово викрадають чоловіків призовного віку – поповнюють обмінний фонд та готуються до 9 травня.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передає Горсовет.

Зазначається, що "фільтрацію" проводять на окупованих територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Донецької областей

Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку. В першу чергу – ветерани АТО/ООС, колишні військові та правоохоронці, проукраїнські активісти", – йдеться у повідомленні.

За інформацією розвідників, у приміщеннях херсонського ізолятора тимчасового утримання перебувають понад 300 проукраїнських активістів і ветеранів АТО/ООС, яких допитують і катують.

У селі Велика Лепетиха Херсонської області створено "фільтраційний табір".

Нещодавно туди прибули близько 400 російських військовослужбовців, одягнених у форму Росгвардії. Вони шукають і затримують чоловіків призовного віку. Затриманих українських чоловіків масово вивозять в напрямку окупованого Криму", – повідомили в ГУР.

У розвідці зазначають, що головна мета росіян – "поповнення обмінного фонду".

Українських заручників планують обмінювати на російських військових злочинців. Навіть за умови, якщо українці не брали участі у бойових діях 2022 року", – йдеться у повідомленні.

Захоплених українців також можуть спробувати видати за "військовополонених" у пропагандистських "парадах перемоги" та провести їх вулицями окупованих міст.

У ГУР нагадали, що такі "паради"відбувались в Донецьку 2014 року. Тоді українських героїв після численних тортур примусили пройти центральною вулицею Донецька, де з них знущалися і принижували.

Нагадуємо, що подібні дії російської влади – черговий воєнний злочин. Організаторів чекатиме невідворотне покарання", – заявили українські розвідники.

Раніше ми повідомляли, Лера, Кира и Людмила: в Одессе попрощались с убитыми росийской ракетой (фото).