Окупанти здійснюють термінову евакуацію своїх родин з Криму та Півдня України - ГУР

photo_2022-09-13_14-55-42

Успішні дії захисників України змушують так звану владу тимчасово окупованого Криму та півдня нашої держави терміново переселяти свої родини на територію рф.

Про це повідовмляє Gorsovet з посиланням на ГУР МОУ.

Незважаючи на запевнення населення у безпеці перебування на півострові, представники окупаційної адміністрації Криму, співробітники ФСБ та командири деяких військових частин таємно від підлеглих намагаються продати своє житло та терміново вивезти родичів із півострова", – йдеться у повідомленні.

Тим часом окупанти заборонили укладання угод з купівлі-продажу житла, встановили обмеження на пересування Кримським мостом і всіляко намагаються закрити доступ до інформації про контрнаступні дії українських військових.

Водночас в окупованому Криму евакуювали школи, дитячі садки та лікарні через повідомлення про мінування. Про НП заявили у Керчі, Ялті та Євпаторії.

Зокрема, так званий "керівник Керчі" Святослав Брусаков заявив, що вдень 13 вересня з освітніх закладів міста евакуювали дітей і вчителів. Лікарні нібито перевіряють правоохоронці.

Крім того, про "мінування" шкіл повідомили мешканці Ялти. Там нібито "замінували школу № 1 та № 8. У місті спрацювали сирени, дітей відпустили додому, на місці працюють пожежники.

У Євпаторії, у свою чергу, евакуювали дитячий садок № 1 та дві школи, повідомляють у соцмережах.

Раніше ми повідомляли, З Харківщини втекла елітна армія рф, яка призначалася для протистояння НАТО.

На Дніпропетровщині чотирирічний хлопчик вистрілив у рідного брата з пістолета.