Оперативна інформація від міськради Дніпра: яка ситуація з водою та теплом станом на 18:00

Без названия (1)

Енергетики звітують про зменшення споживання електроенергії і відповідно, зменшення дефіциту в енергосистемі.

Сьогодні генеруючих потужностей в системі достатньо, щоб покрити близько 80% від потреби споживачів.

Наявний обсяг розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення.

За інформацією НЕК Укренерго ліміти споживання, доведені до всіх обленерго, збільшені у зв’язку зі скороченням дефіциту.

У Дніпрі сьогодні вперше у цьому році протягом дня жоден з об’єктів критичної інфраструктури водо- та теплопостання не був відключений від живлення на тривали час.

На тепер у місті працюють всі підвищувальні насосні станції (ПНС) і забезпечують стабільне постачання води в оселі городян.

Працюють всі котельні двох теплопостачальних підприємств міста: КП «Коменергосервіс» та КП «Жилсервіс Дніпро».

Опаленням забезпечені всі будинки, які обслуговують ці теплопостачальні підприємства.

Лише у КП «Теплоенерго» фіксувалось короткочасне знеструмлення районної котельні по вул. Національної Гвардії. Відключення живлення було всього на 30 хвилин. На цей час котельня в роботі.

Станом на 18:00 приватними енергетичними компаніями знеструмлено 2 будинкові котельні по вул. Тероборони (Молодогвардійська колишня), тимчасово без опалення 9 будинків

Подачу тепла буде поновленно після включення живлення приватними енергетичними компаніями.

Станом на 18:00 енергетики усунули проблему у котельні по вул. Криворізькій , вона уже працює. Жителі 5 будинків, які обслуговує ця котельня з теплом.

Але графіків погодинних відключень ніхто не відміняв. Окрім того, залишається ризик екстрених відключень через критичну ситуацію в енергетичній системі країни та можливе суттєве перевищення ліміту протягом доби.

Велике прохання до дніпрян помірно користуватися електроенергію , вмикати енергоємні прилади по черзі.

Це допоможе уникнути масштабних аварій на електромережах через перевантаження та зберегти світло у вашому та сусідніх будинках

З графіками стабілізаційних відключень можна познайомитись на сайтах приватних енергетичних компаній за цими посиланнями:

якщо ви абонент ДТЕК – https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns
якщо ви абонент ЦЕК – https://cek.dp.ua/index.php/nashi-novyny/754-timchasovi-grafiki-pogodinnikh-vidklyuchen.html
Щодо аварійних робіт та робіт за заявками жителів міста.

Сьогодні аварійні бригади КП «Дніпроводоканал» працювали на 20 заявках містян щодо ліквідації засмічень на мережах водовідведення та на 9 пошкодженнях мереж водопостачання.

Зокрема, продовжуються аварійні роботи по вул. Яна Гуса, 36, тимчасово перекрито водопостачання будинкам № 1 – 50.

На тепер людям подали воду, аби вони зробили запаси води. Ремонтні роботи планують завершити завтра.

Бригади КП «Дніпроводоканал» уже завершили роботи по вул. Ю.Словацького, Д-300 мм із землі.

Також наші комунальники сьогодні швидко усунули проблему по вул. Софії Ковалевської, 86а і відновили водопостачання по вул. Софії Ковалевської, 71,73,75.

Аварійна бригада КП «Теплоенерго» продовжує роботи на пориві тепломережі, тимчасово без опалення жителі будинків за наступними адресами:

пр. Б.Хмельницького, 104,106,108,108а,112,114,116;
Автостроя, 8;
Краснопільська, 2.
Також поки без тепла по причині проведення робіт у котельні жителі Запорізького шосе, 19.

Наші комунальники докладають максимум зусиль, аби якнайшвидше завершити роботи і повернути тепло за вище вказаними адресами.

За завданням міського голови Бориса Філатова всі аварійні бригади Дніпра мають всю необхідну техніку та матеріали. Завдяки цьому вони можуть швидко та якісно виконувати будь-які ремонти на об‘єктах водозабезпечення та теплопостачання.

У випадку виникнення будь-яких проблемних ситуацій на мережах водо- та теплопостачання, комунальники одразу їх ліквідують. Це питання міська влада тримає на контролі, аби дніпряни в повному обсязі були забезпечені і теплом, і водою.

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми з водопостачанням чи опаленням, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:
(056) 732-12-12
(095) 732-12-12
(096) 732-12-12
(073) 732-12-12

Також заявки щодо проблем з теплопостачанням чи водопостачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради:
(095) 816-39-11
(093) 261-32-25
(063) 402-79-56
(063) 681-61-82
(068) 638-28-48

Заявки за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години.