Оприлюднено останнє відео унікального транспортного літака "Мрія", знищеного окупантами у перші дні війни в Україні

мрия3

У мережі з'явилося останнє відео ще неушкодженого унікального українського транспортного літака "Мрія", яке було знято напередодні початку війни в Україні, 23 лютого, повідомляє Gorsovet.

За день до початку війни в Україні авторка та ведуча ютуб-каналу "Ходять чутки" Раміна Ескакзай перебувала у Гостомелі, в аеропорту "Антонов" та знімала інтерв'ю з капітаном Ан-225 "Мрія" 35-річним Юрієм Булавчиком.

А вже наступного дня росія розпочала повномасштабну війну проти України. Російський десант висадився у аеропорту Гостомель. Цього ж дня окупанти спалили найбільший літак у світі, українську "Мрію".

На оприлюдненому відео можна побачити, як виглядав усередині найбільший товарний літак у світі, а також дізнатися, що буде з залишками "Мрії".

Нагадаємо, під час висадки російського десанту, який сподівався "за три дні" захопити Київ, транспортник "Мрія", злети та посадки якого раніше заворожували та збирали глядачів по всьому світу, опинився в епіцентрі запеклих боїв. Аеродром "Антонов" став основною базою висадки російських загарбників. Наприкінці травня знищений окупантами легендарний літак "Мрія" відбуксували на утилізацію.

Також ми писали про те, що стало відомо, хто відповість за загибель унікального українського транспортника "Мрія".