Парти серед уламків ракет та скла: дніпровський коледж після ворожого обстрілу

img_4050

Потрощені аудиторії і тренувальні зали. Після ракетного ворожого удару заняття в спортивному коледжі призупинились. Співробітники закладу кожного дня приходять розбирати завали. А діти, не дивлячись на пережитий стрес, готові представляти область та Україну на змаганнях.

“Мій останній урок вчора перед прильотом був у 10 класі: Леся Українка “Contra spem spero”, дуже символічно” – це пост викладачки спортивного коледжу – Єлизавети Волошиної. На фото вона сидить у класі, де навчала дітей української мови і літератури та зарубіжної літератури.

На дошці досі залишився розклад занять. Але 2 квітня російська ракета зруйнувала всі плани.

“В мене одразу був нервовий стан, руки трусилися, тому що перше, що я подумала – чи немає загиблих, чи не постраждали діти, тому що тут завжди в цей вечірній час тренування, тут готувалася вечеря для дітей. В мене тут були діти з мого класу, вони були в укритті”, – згадує викладачка Єлизавета Волошина.
Скло розлетілося на парти й у тарілки з вечерею для учнів. Вибуховою хвилею вибило майже всі двері в приміщенні закладу.

Вже наступного дня співробітники приступили до прибирання. Їм боляче дивитися на всі руйнування, але всі хочуть якнайшвидше поновити заняття. Минуло три дні, а роботи ще багато. Вони продовжують розбирати завали та заклеювати вікна.

“Наша команда незламна. Всі приходять, всі допомагають: вчителі, бухгалера. Зносять відра. Було б добре щоб і люди приходили сюди не просто фоткати, а приходили і допомагали збирати це скло”, – розповідає методистка спортивної частини коледжу Сніжана Калашник.
Діти, які жили в гуртожитку на території закладу, зараз мешкають в однокласників чи поїхали додому в рідні міста. Заняття з понеділка будуть проводитись в онлайн форматі. Учні постійно перебувають на зв’язку зі своїми педагогами.

Вікна вже забиті ДСП, стеля ще понівечена, але в кабінеті вже підключили комп’ютери. На вікнах – дитячі малюнки.

Понад сорок років в коледжі виховують справжніх зірок спорту. Тут навчались та тренувались відомі на світовій арені спортсмени Ярослава Магучіх, Михайло Кохан, Анна Рижикова та Денис Кесіль. Багато вихованців представляли Україну на Олімпійських іграх.

Викладачі розповідають – ніяких зборів на ремонт вони не проводять – це фейк. Єдине про що просять – у кого є бажання, прийдіть допомогти з розбором завалів.

 

За матеріалами ДніпроTV.