Патрульні Дніпра знайшли необхідні слова психологічної підтримки для 14-річного Ростислава, у якого в окупації лишились рідні (фото)

photo_2022-05-14_15-12-25

Патрульні Дніпра допомогли й підтримують 14-річного Ростислава, який відчайдушно збирався повертатись з лікарні Дніпра додому до рідних на окуповану територію Донеччини.

Про це повідомили в патрульній поліції Дніпра, передає Горсовет.

Це Ростислав. Йому 14. Він мешкав в одному з сіл Лиманської громади на Донеччині. Втім, нещодавно він попав під ворожий обстріл російських окупантів. У плече хлопця влучив уламок снаряду. Українські військові забрали підлітка з-під обстрілу і доправили до лікарні Краматорська. Там йому надали першу медичну допомогу, але поранення виявилося важким, тож хлопця відправили до Дніпра.
Ростислав опинився у нашому місті сам, без речей, без зв'язку з рідними, що залишилися на тимчасово окупованій території. Пробувши у Дніпрі тиждень, хлопець вирішив піти з лікарні, аби спробувати дістатися додому — до мами та братів і сестер. Ось так він і зустрівся з нашими патрульними", - йдеться в повідомленні.

photo_2022-05-14_15-12-11

Екіпаж у складі Руслана Комаринського, Ірини Головешко, Антона Пижука та Володимира Кафарова прибув днями на виклик небайдужого громадянина, що виявив підлітка. Той звернувся до нього вночі, оскільки заблукав у місті і не знав куди йти. Чоловік зателефонув до поліції і повідомив про це, за що йому велика вдячність.

Патрульні виявили хлопця у пригніченому стані. Він розповів поліцейським свою історію. Інспектори знайшли необхідні слова психологічної підтримки, а також придбали Ростиславу продуктів, привезли до лікарні та передали співробітникам ювенальної превенції.

Хлопець пообіцяв патрульним, що більше не буде тікати з лікарні. Інспектори взяли над ним шефство, залучили волонтерів. Навідуються до нього, спільними зусиллями придбали одяг, знайшли телефон, та балують підлітка смаколиками. Ростислав тепер посміхається. Його рани швидко загоюються. Він вже не почувається покинутим і дуже радий, що в нього з'явилися такі друзі.

Сподіваємося, скоро Ростислав зможе залишити лікарню. Відповідні служби допомагають йому знайти прийомну родину. Втім, віримо, що обов'язково буде день, коли він повернеться додому, до своїх рідних.

photo_2022-05-14_15-12-15