Павичі серед маршруток: власник АТП розводить екзотичних птахів

photo_2024-04-24_06-47-45

Пташине королівство серед маршруток. У Дніпрі власник АТП розводить павичів. Вони живуть прямісінько поряд із майстернями. Намагаються перекричати гуркіт моторів і розважають своїми витівками тутешніх працівників: розпушують хвости, граються і навіть б’ються. Ба більше – вони тут ще й за повітряну тривогу.

Історія появи павичіву АТП почалася ще 15 років тому, коли Олександр Мирошниченко повернувся з пташиної виставки в Донецьку. Побачивши екзотику, не втримався і привіз звідти пару пернатих до Дніпра. Відтоді їх стало аж півсотні.

Серед усіх видів, найкоштовніша і найрідкісніша – “Арлекіно”. Забарвлення цих павичІв – унікальне.

“Це одна з унікальних порід павлінів, що називається “Арлекіно”. Це штучне схрещування білого павича з індійським павичем, яке призводить до такого забарвлення, коли він розпускає хвіст. Цієї мети досягають шляхом схрещування, що дає райдугу з кольорових кілець”, – розповів директор АТП Олександр Мирошниченко.
Окрім співу серенад та розпушування хвоста,ці птахи вирізняються особливою чутливістю, навіть попереджають про ракетну небезпеку.

“Відчувають, починають кричати. Один починає і всі підтримують”, – каже Олександр.
Зараз у павичів шлюбний період, тому вони такі жваві і активні.

“Павліни хизуються, виставляючи хвости перед самками, щоб продемонструвати свою красу. Це шлюбний період, коли самці намагаються привернути увагу самок. Наразі йде масове відкладання яєць”, – зазначив Олександр.
Усі знесені яйця зберігають в інкубаторі. За прогнозами, вже на початку травня на світ з’явиться нова партія пернатих красенів.

Коли ж Олександр не на місці, доглядати хазяйство допомагають працівники підприємства. ПавичІв годують, поять, прибрають у їхніх вольєрах. Птахи примхливі: бояться протягів і інфекцій. Якщо хоч один занедужає – негайно везуть у ветклініку.

Лікування одного птаха може сягати його вартості, а це десь 5 тисяч гривень. Втім, своє пташине королівство Олександр планує тільки розширяти. Каже, ці величні птахи тішать око і радують його та всіх працівників.

Джерело: ДніпроТВ