Перегляд стрічки «Ми, наші улюбленці та війна» разом з Антоном Птушкіним

Історії тварин та людей, що рятуються від жахів війни на екранах кінотеатрів. Документальний фільм Антона Птушкіна «Ми, наші улюбленці та війна» вже покорив серця іноземців, а зараз його мають можливість переглянути українці. Автор стрічки розповідає про події в Україні після початку вторгнення росіян через стосунки людей і тварин, що стали свідками або жертвами цієї війни.

Перші кадри фільму зняли 20 серпня 2022 року. А увесь знімальний процес тривав півтора роки. Загалом вийшло близько 85 годин відзнятого матеріалу.

Фільм з’явився на екранах кінотеатрів Дніпра 4 квітня.

“З кожним днем людей ходить на нього дедалі більше, особливо вечорами та у вихідні. Фільм зворушує глядачів до сліз. Це не лишає глядачів байдужими: вони виходять з кінотеатру зі сльозами на очах і замислюються над тим, як можуть допомогти в своєму випадку”, – каже менеджерка кінотеатру Анастасія.

Після завершення кіносеансу глядачі стоячи дарували оплески режисеру. Але не тільки оплески дніпряни підготували Антону Птушкіну.

“Було кілька моментів, які мене дуже вразили. Один з них – це притулок для тварин у Бородянці, який покинули. Це був пік зради. Також мені дуже сподобалася фраза: “Що скажи як людина відноситься до тварин і я скажу що це за людина.” Я за таким принципом обирала чоловіка. Бо мені було важливо, щоб людина любила тварин, адже я їх дуже сильно люблю”, – ділиться 
глядачка Анастасія.

“Цей фільм запам’ятався більш позитивними емоціями, його так легше дивитися. Найважливіше, що він дає зрозуміти: ми можемо переключатися на інших, тим самим відчуваючи силу в собі і з усією емпатією справлятися зі своїм ментальним здоров’ям, допомагати собі і не втрачати голову”, – зазначила глядачка Орина.

Фільм можна подивитися у кінотеатрах Дніпра ще тиждень.

 

За матеріалами ДніпроTV.