Перейменовали на честь Кельна: чим відомий бульвар у історичному центрі Дніпра

pereimenovanyi-bulvar-1536x864

У Дніпрі за останні два роки перейменовано сотні топонімів – вулиць, скверів, проспектів. Зокрема, нову назву отримав Катеринославський бульвар, який знаходиться в історичному центрі Дніпра. Його було названо на честь міста-побратима – Кельна, пише «Наше місто».

Із цікавинок. На бульварі знаходиться будинок міської управи, що був зведений за проєктом архітектора Скоробогатова. Депутати засідали тут з початку ХХ століття до 1980-х років.

На початку 2000-х років тут було встановлено прижиттєвий пам’ятник дніпровському бізнесмену Геннадію Аксельроду. У 2012 році кварталом вище, на вулиці Гоголя, його було вбито.

Також у межах Кельнського бульвару розташована елітна нерухомість, офіси, заклади відпочинку. Серед відомих людей, що тут проживають – дніпровський бізнесмен та забудовник Вадим Єрмолаєв.

За словами голови робочої групи топонімічної комісії Дніпровської міськради Валентина Старостіна, перейменування бульвару було цілком логічним з огляду на допомогу Кельну нашому місту в умовах повномасштабної агресії.

Процес перейменування топонімів у Дніпрі фактично завершився, зараз у назвах вулиць, бульварів, скверів мало що нагадує про імперське та радянське минуле.

Докладніше – у нашому відео.