Переніс 7 операцій: історія військового з Дніпра, який боронить Батьківщину

Без названия

Війна змінила життя кожного українця. Жахіття, які чинять окупанти на нашій землі, неможливо забути та пробачити. Збройні Сили щодня роблять усе можливе, аби якомога скоріше вигнати загарбників з України. Євген – один з тих, хто під час підступного нападу ворога став до лав армії і відправився боронити державу. Його історія — тяжка і зворушлива.

Євген — військовий з Дніпра, тато двох доньок. За професією — інженер. На фронт пішов добровольцем у лютому 2022 року. До війни ніколи не тримав зброю у руках. Зсередини відчував — не пробачить собі, якщо не піде захищати Батьківщину.

Рік був “на нулі” та протримався без поранень. Проте війна нещадна.

“Я опинився між двома посадками і повз поранений. Посадка яка вже невідомо була наша чи не наша, і там в той момент уже стріляли з стрілкової зброї поряд прилітала артилерія, і потім прилетів дрон я подумав що зараз ще для повного щастя на мене ще вог скинуть там, чи гранатку, виявилось що це наш дрон”, – розповів Євген.
Наразі Євген переніс вже 7 операцій.

“Це звичайна 5.45, якимось чином роздробила велику ділянку кістки, влетіла аж до тазового суглоба. Я не був серед штурмовиків, на іншому фланзі розпочалися штурмові дії, а на нашому фланзі вони вирішили збити цей наступальний потенціал, і на мої позиції були наступальні дії. Я був серед обороняючої сили”, – каже військовий.
Зараз чоловік продовжує лікування. Прогнози медиків втішні, проте одужання займе певний час.

“Предстоїть реабілітація, тобто превинна хірургічна обробка рани, потім фіксація апарату зовнішньої фіксації, і потім уже зміна методу фіксації, модулярний синтез”, – повідомив лікар Геннадій Григорович.
Євген планує у майбутньому повернутися на фронт. Період відновлення сприймає як можливість трохи відпочити. Водночас чоловік не засуджує цивільних, які продовжують жити звичайним життям. Проте зі свого боку не розуміє, коли цим хизуються у соцмережах.

“Людина повинна усвідомлювати, те за рахунок чого це відбувається і приймати участь у захисті країни. А відпочинок обов’язково повинен бути без цього не буде мобілізації сил та ресурсів, для того, щоб цю країну захищати”, – сказав Євген.
Кожним новим днем ми завдячуємо нашим захисникам. Які, ризикуючи власними життями, щодня боронять наш спокій.

За матеріалами Дніпро ТV.