Перша сесія у Дніпрі у 2024 році: огляд ухвалених рішень.

31-1-24_borys-fylatov-aleksandr-sanzhara

У Дніпрі відбулась 46-та сесія міської ради. 

Під час засідання міський голова Борис Філатов нагородив пам‘ятною медаллю «За заслуги перед містом» Ірину Кульбач, завідувачку акушерським відділенням однієї з дніпровських лікарень. Це відділення суттєво  постраждало внаслідок ворожого удару 29 грудня 2023 р. Пані Ірина разом з іншими лікарями вивела в укриття всіх пацієнтів та відвідувачів, завдяки чому вдалося врятувати життя 19 породіль та 4 дітей. До Дня Соборності вона отримала звання «Заслужений лікар України».

«Той день змінив не лише моє життя, а й багатьох наших співробітників, їхніх сімей, наших вагітних, породіль, знайомих. Він запам’ятається надовго. Але ми сподіваємося, що враження від поновленої роботи в нашому пологовому будинку врешті зітруть той день. Я чекаю, як і весь мій колектив, миру, перемоги — тільки України та відновлення роботи пологового», — зазначила Ірина Кульбач.

 

Місто стає безбар’єрним


У Дніпрі зробили важливий крок, щоб місто ставало ще більш зручним для усіх мешканців. Депутати затвердили Програму зі створення безбар’єрного простору на 2024–2028 роки. Мета – забезпечити рівні можливості для пересування, роботи, отримання освіти, медичної допомоги для усіх груп населення. Близько 25 тисяч дорослих та дітей у Дніпрі мають інвалідність, майже третина мешканців міста – люди похилого віку.

pandus-dnepr-bezbarernost

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.