Перший зорепад року - Квадрантиди. Як дивитися й загадувати бажання

квадрантиди 2

Вже у вівторок, 3 січня і в середу, 4 січня нового року можна буде спостерігати за одним із найсильніших щорічних метеорних потоків, який називається Квадрантиди. Про це пише Gorsovet з посиланням на інтернет- мережі

Звідкіля узялися Квадрантиди

Свою назву метеорний потік взяв від сузір'я Стінного Квадранта, якого вже не існує. Радіант - місце, звідки спостерігачеві з Землі здається, що саме з цієї точки вилітають зірки, знаходиться в сузір'ї Волопаса на межі між Драконом та Геркулесом. 

Вузький потік метеорів не пов'язаний з якоюсь із відомих комет, а зірковий дощ, що виникає, дуже непостійний, так що його пік триває недовго. Зате у піковий період за годину може впасти від 40 до 250 метеорів!

Як і де спостерігати

Квадрантиди мають ідеальні умови видимості по всій території України. Місяць не завадить спостереженню метеорів, адже якраз буде молодик. У північній півкулі Квадрантиди найкраще спостерігати десь від 11 години вечора за місцевим сонячним часом до світанку, при цьому радіант (місце, звідки нібито "вилітають" зірки, що падають - ред.) набирає висоту протягом усього зазначеного періоду.

Найкраще дивитися зорепад, природно, темної пори доби, особливо, коли не заважають вогні великого міста та Місяць. Напрямок - ківш сузір'я Велика Ведмедиця. Для того, щоб побачити небесну виставу, потрібно дивитися у бік північно-східного горизонту неба, саме там розташовуватиметься радіант Квадрантид.

квадрантіди

 Як правильно загадувати бажання

Обов'язково варто побачити зірку, що падає, та загадати бажання. Слід загадувати бажання для себе, а не для інших людей. Варто подумати про те, що допоможе вам розвиватися і рухатися далі цьогоріч - адже триває молодик, який пов'язаний, з погляду езотерики, зі зростанням. Думайте в позитивному ключі, загадуючи бажання, і подумки позбавтеся негативу.

Раніше ми писали про Туманність Андромеди