Першими до нової оселі переселенці з Донеччини запросили волонтерів «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана»

photo_2022-07-29_18-06-54

Волонтери дніпровського пункту для вимушених переселенців, що працює на базі Центру соціальної відповідальності за підтримки «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана», відвідали родину, яка нещодавно мешкала у пункті, а нині знайшла житло в Дніпрі.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на ДніпроTV.

photo_2022-07-29_18-07-10

Наталя Вашето з батьками, невісткою Ганною та її маленькою донькою Настею – з села Павлівка Волноваського району Донецької області. До Дніпра приїхали евакуаційним потягом з Покровська. Після чотирьох місяців війни вони знайшли прихисток у пункті для вимушених переселенців, який працює за підтримки «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана». Тут вони заспокоїлись, оформили документи переселенців, почали планувати життя. 

Ми дуже вдячні Геннадію Гуфману. Поки мешкали в пункті для переселенців, ми шукали житло. Знайшли однокімнатну квартиру, до якої переїхали з батьками два тижні тому. Тут є всі умови для життя. Зараз шукаю роботу. За фахом я сімейний лікар», – говорить Наталя Вашето.

photo_2022-07-29_18-07-05

Також вона розповіла, що невістка з донькою поїхали на Донеччину забрати з лікарні старшого сина Івана. Хлопець дістав поранення під час ворожого обстрілу. Нині з ним все добре. Подальше життя родина Вашето планує в Дніпрі. Повернутися додому небезпечно: там тривають бойові дії, немає світла, газу, води.

photo_2022-07-29_18-06-59

До нової оселі господарі запросили тих, хто першими простягнув руку допомоги – волонтерів пункту. Вони приїхали з подарунками від «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана».

В нашому пункті ми допомагаємо людям, які опинилися в скрутному становищі. Поки люди перебувають у нас ми спілкуємося, товаришуємо. Сьогодні нас запросила до свого нового помешкання родина Вашето. Ми з радістю приїхали подивитися на те, як вони влаштовують своє нове життя», – говорить волонтерка Наталя.

photo_2022-07-29_18-06-43

Пункт для вимушених переселенців, що працює на базі Центру соціальної відповідальності за підтримки «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана» за час війни допоміг понад 3 000 вимушених переселенців з Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської, Запорізької областей.

Раніше ми повідомляли, Для чого росіяни вдарили по Оленівській колонії - заява голови ОП України.

Офіційна заява пресслужби Дніпровської міської ради.