Під Дніпром медики врятували чоловіка, який травмувався болгаркою та стікав кров'ю

MyCollages - 2022-12-01T160315.036

У Новомосковському районі медики швидкої допомоги врятували чоловіка, який травмувався болгаркою та стікав кров'ю. Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на повідомлення гендіректора Обласного центра медицини катастроф Радія Шевченка.

Болгарка - популярний електроінструмент, яким можна легко різати навіть метал. Водночас, це один із потенційно найнебезпечніших інструментів. Травми, отримані від болгарки дуже страшні, супроводжуються масивною кровотечею.
19 листопада поточного року в Новомосковському районі чоловік 68 років травмувався болгаркою, нехтуючи правилами безпеки. Внаслідок травми - різано-рвана рана лівої кисті з пошкодженням кісток та крупних кровоносних судин, - йдеться у повідомленні.

На виклик приїхала бригада ЕМД Новомосковської станції екстреної медичної допомоги у складі фельдшера Вікторії Буднік та водія Вадима Харлана .

Швидко та професійно накладений турнікет зупинив кровотечу. Потім знеболення, асептична пов'язка, іммобілізація, внутрішньовенна інфузія для профілактики гіповолемії. Пацієнт доставлений до КП "Новомосковська ЦРЛІЛ", де йому ургентно провели ушивання магістральних кровоносних судин. Далі постраждалого було госпіталізовано до КНП"МКЛ № 16" ДМР" (транспортування під контролем турнікету), - повідомив Шевченко.

Нагадаємо, бойовий медик з Дніпра розповів про евакуацію поранених під обстрілами.