Під виглядом співробітників банків ошукували громадян: на Дніпропетровщині "накрили" п'ять шахрайських сall-центрів

6789239oovgvgsh66_1 (1)

У Дніпрі правоохоронці припинили діяльність п'яти шахрайських кол-центрів, у яких працювало майже 100 осіб. Серед так званих "співробітників" кол-центрів були й неповнолітні діти та особи без громадянства.

Про це повідомляє  Gorsovet з посиланням на прес-службу Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, на території м. Дніпра припинено діяльність п`ятьох функціонуючих сall-центрів, де працювали майже 100 громадян. Офіси були оснащені комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням та клієнтською базою банківських установ України. Представляючись співробітниками банків, оператори сall-центру вивідували  банківські реквізити та персональні дані громадян,  після чого наявні на картках гроші перераховували на рахунки, відкриті на підставних осіб.

Також припинено роботу шахрайського центру у м. Кам’янське. Офіс знаходився в центрі міста, чисельність працівників налічувала майже 20 осіб. Виманювали гроші у громадян за відомою «схемою», використовуючи банківські дані.

У ході санкціонованих обшуків офісних приміщень вилучено майже 300 одиниць комп’ютерної техніки – монітори, системні блоки, ноутбуки, флешносії інформації, а також мобільні телефони, стартові пакети, банківські картки та чорнові записи з інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з потенційними потерпілими.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються всі причетні до незаконного «бізнесу» та загальна сума завданих збитків.

6789239oovgvgsh66_2

Ймовірно, що до організації цієї справи причетні кола, яких пов'язують з кримінальним авторитетом Наріком (Петровським), адже у них є великий досвід у створенні «call-центрів», які розробляють і успішно втілюють в життя схеми з видурювання у людей грошей, наприклад.

Раніше Gorsovet повідомляв, що правоохоронці викрили таку шахрайську сїему: «Call-центри» - як один з елементів гібридної війни: правоохоронці викрили їх шахрайську мережу, де заправляють ставленики з орбіти Петровського.

Також ми писали, що СБУ ліквідувала у Дніпрі ворожу ботоферму, яка створила майже 10 тис. фейкових акаунтів для «розгону» кремлівської пропаганди в ЄС.

Раніше ми повідомляли, Прокуратура показала фото-докази ворожих ударів по Дніпропетровщині