Підготовка до літнього сезону: У Дніпрі перевірили роботу водолазно-рятувального загону

photo_2024-03-21_12-11-52

У Дніпрі перевірили роботу водолазно-рятувального загону щодо підготовки до літнього сезону. Про це пише «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

До виїздів та рятування людей підрозділ цілком готовий. Є необхідне оснащення – це і новий рятувальний човен, який є сучасним та обладнаний швидкісним двигуном.

В свою чергу місто співпрацює та надає допомогу. Так, минулого року було виділено субвенцію на придбання 10 водолазних костюмів.

Як розповів начальник водолазно-рятувального відділення Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області Дмитро Решетняк, за зимовий період в місті трапилось: 1 спасіння людини, 1 людина загинула, 3 випадки були виклики, щодо порятунку лебедів. Загалом, ця зима пройшла достатньо спокійно.

«Наразі готуємось до літнього періоду. Йде підготовка водолазної техніки та спорядження. Зимове обладнання ми зкомплектовуємо до зберігання та готуємо спорядження, яке використовується в літній сезон. А саме це костюми мокрого типу, шоломи мокрого типу, проводиться перевірка водного регулятору та іншого обладнання.  Маємо новий швидкісний човен, який буде задіяний у рятувальних операціях. Окрім цього, у нашому розпорядженні є рятувальний автомобіль. Щодо човну, його особливість в тому, що в нього невелика осадка на воді, що дає змогу підходити ближче до берегової смуги, встановлений сканер, який допомагає водолазам виявляти людей під водою», – розповів він.

За матеріалами Наше Місто.