Підготовка до весняно-літнього періоду у розпалі: у Дніпрі міські парки готують до спекотної пори

IMG_20230417_122110_024

У Дніпрі до спекотної пори активно готують зелені зони, парки та сквери. Рослини потребують кропіткої та ретельної роботи. 

Про це розповіли у сюжеті телеканалу "ДніпроTV".

Озеленення наразі проводиться у парку ім. Писаржевського. Там провели перший покіс трави, підготували клумби до висадки дерев, а також обрізали туї, аби з часом створити з них зелену огорожу. Із зеленню у парку працюють близько 20 осіб.

67-річний Микола є одним з працівників, у «Міській інфраструктурі» він працює 4 роки. Хобі чоловіка – колекціонування поштових марок. Проте, і робота з рослинами йому до душі.

«Неважко, зовсім неважко. Вся справа в тому, що ми працюємо із зеленими насадженнями, а це наводить лад у місті, у парку в тому ж числі. Тож з цим приємно працювати. Ми займаємось обрізкой туй. Це робиться для того, щоб коли верхня частина зрізається, вона починає рости вшир. Тож, я вважаю, що через рік це вже буде дуже помітно. Це буде зелена огорожа», – каже він.

У парку також провели перший покіс трави й підготували ґрунт для висадки квітів.

«Це дуже важливий догляд за рослинами. Особливо весняний догляд, проведення аерації для того, щоб рослини нас радували своїм цвітінням і були гарною окрасою наших парків», – зазначила заступниця начальника служби благоустрою та утримання зелених зон КП «Міська інфраструктура» ДМР Євгенія Шевілько.

Головне – пам’ятати: краса наших парків залежить не лише від працівників міської інфраструктури, а також від відповідальності кожного містянина.